Wat spontaan is, mot spontaan blieven!

Biografie:

Bøling is onstaan na een spontane jam-sessie op het Høkersweekend 2019. Er werden uitsluitend verzoekjes gespeeld. De onderlinge klik, zowel muzikaal als persoonlijk, was er meteen. Daarom werd er onderling besloten om als band door te gaan. Het motto van de band is: “wat spontaan is, moet spontaan blijven!”. De koers van de Bøling-boot bevaart de zee van de dialectmuziek. Na vele repetities is er een vloeiende setlist samengesteld. Met o.a. covers van Normaal, Jovink Mooi-Wark, Boi-Foh-Toch en nog meer. Maar omdat de spontaniteit de onderliggende gedachte is (en blijft) spelen we tijdens optredens soms ook wel verzoekje.

Bøling, in het Nederlands beuling, betekent “bloedworst”. Bøling is in Scandinavië “een kudde varkens”. De perfecte omschrijving van deze band!

Onze Muzikanten:

GEZOCHT BANDLID??

Wij zoeken per direct een nieuwe Lead-zanger/gitarist voor onze band. Wil jij onderdeel uitmaken van onze band, neem dan contact met ons op.

Wie zijn wij? Wij zijn de band Bøling. Onze oefenruimte staat in het mooie buitengebied van Vorden. Onze setlist bevat vooral nummers van Normaal, Mooi Wark, Jovink en Boh Foi Toch. Ook zijn we bezig om wat eigen werk in elkaar te zetten. 

Wat vragen wij? Vooral gezelligheid. Maar daarnaast 100% inzet. Je speelt niet in andere bands zodar de focus helemaal op Bøling ligt. Initiatief. Gedrevenheid. Podiumervaring. Een goed spel, passend bij de muziek. Een zangstem voor solozang en achtergrondzang. Twee keer per maand repeteren. Zoveel mogelijk optreden. 

Wat bieden wij?  Een fijne samenwerking. Een hoop humor. Gepassioneerde muzikanten (drums en basgitaar). Een “vrije rol” op het podium. Hebben beschikking over een eigen tourbus en een eigen geluidsinstallatie. Slaapplek na repetities en optredens. 

Tom (Basgitaar/Zang):

Geboortedatum:  29-12-1995

Favoriete drank: Koffie. Tonic. Bier (Grolsch). Rode wijn. Ouzo. Whisky.

Favoriete eten: Grieks, Gebakken aardappels, sla en biefstuk. Kip. Spareribbs. Vlees dus!

Muzikale invloeden: Dat zijn er velen, maar vooral: Normaal, Status Quo, Rolling Stones, Johnny Cash, Chuck Berry, The Doors, Motörhead, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival, ZZ Top, Dire Straits, Bruce Springsteen, e.v.a. 

Hobby naast muziek: Darten, voetbal (kijken!), biertje drinken met een stel vrienden, naar de kroeg gaan, buiten zijn, enz.

Welke band speel je nog meer in of heb je in gespeeld?: Samen met Joël Berends speel ik in Duo Tom en Joël. Daarnaast heb ik in veel rock- en blues bandjes gespeeld. O.a.: Overdrive, Highway Patrol, Hurricane Boozers.

Favoriete nummer(s) om te spelen en waarom: Hummelo, Godverdomme, Buugen Of Barsten en Boerenlul omdat het lekkere muziek is en de teksten dicht bij me staan.

Werk naast de muziek: ik werk als Verzorgende IG in een verpleeghuis.

Favoriete vakantie land: Griekenland

Justin (Gitaar/Zang):

Geboortedatum: 21-01-1998

Favoriete drank: Bier Uiteraard!!

Favoriete eten:  Lasagna en pasta’s

Muzikale invloeden: Angus Young, Slash, James Hetfield, Mark Knopfler, de bands Ghost, Skik, Normaal, Jovink, Iron Maiden, Volbeat 

Hobby naast muziek: Trekkers, Sleutelen aan Auto’s etc….

Welke band speel je nog meer in of heb je in gespeeld: Dizze, Few Taken, Greenhouse en Reckless

Favoriete nummer om te spelen en waarom: Dat zijn er zoveel, niet te kiezen, als er maar lekker veel riffs in zitten

Werk naast de muziek: Monteur tbv Agrarische Landbouwvoertuigen

Ad (Drums/Zang):

Geboortedatum: 28-10-1970

Favoriete drank: Bier natuurlijk!

Favoriete eten: Wiener Schnitzel mit Pommes und mayo!

Muzikale invloeden: Normaal, Mooi Wark, Jovink, Rammstein, ZZ Top, CCR, Status Quo, (ook veel Nederlandstalig, als het maar lekker klinkt)

Hobby naast muziek: Beetje op andere instrumenten rammen zoals: gitaar/piano/dwarsfluit (geen grapje). Klussen in en om het huis en tuinieren.

Welke band speel je nog meer in of heb je in gespeeld: Antivirus (coverband, als slaggitarist)

Favoriete nummer om te spelen en waarom: Moar as ’t mot, Hummelo, Deurdonderen. Gewoon stampen- en dampen nummers. Heerlijk…

Werk naast de muziek: Eigen installatiebedrijf in de Elektrotechniek

Favoriete vakantieland: Deutschland